Tonkkumia ja sadan vuoden takaisia tietoja kesän 2023 kokouksessa, kesän 2024 juhlakokouksessa näyttely ja julkaisu

 Hei!


Tervetuloa seuraavaan sukutapaamiseemme! Tapaamme lauantaina 15. heinäkuuta 2023 Sukevan Lohirannassa kello 11 alkaen.

Ohjelmassa on leppoisaa yhdessäoloa, Tonkkumin heittokilpailu ja perinteiset arpajaiset, joihin voit tuoda arvottavaa, sekä kokous,

Sonkajärven kunnan satavuotishirtoriaa parhaillaan kirjoittava FT Pirjo Nenola luennoi tilaisuudessa pitäjän tapahtumista ja kertoo suvun jäsenistä, jotka ovat tulleet vastaan lähdemateriaaleissa. Hän muun muassa kertoo, miksi hänen ukkinsa Jooseppi Nenola teki vuonna 1926 verovalituksen koiraverosta.

Esillä tapahtumassa on suvun logolla varustettuja paitoja ja huppareita, joita voi halutessaan tilata. Suunnitteilla on myös logoa hyödyntävä korusarja.

Omakustanteinen lounas on perinteiseen tapaan lohikeitto ja vaihtoehtona kasviskeitto. Jälkiruokana on juustokakkukahvit.

Voit ilmoittautua kesän 2023 tapahtumaan 30.6.2023 mennessä puheenjohtaja Auli Hynyselle sähköpostitse: auli.hynynen@luukku.com. 

Toivomme, että tulette mukaan jo kesän 2023 kokoukseen sankoin joukoin, koska juhlakokouksessamme kesällä 2024 on tarkoitus julkistaa kuvitettu sukukirja, jossa olisi jo ainakin osa suvun jäseniltä saamistamme ja itse lähdeteoksista etsimistämme suvun tiedoista sekä kertomuksia suvun jäsenten ja heidän käytössään olleiden talojen vaiheista.

Nykyisen henkilötietoja koskevan lainsäädännön vuoksi voimme sukukirjaan tallentaa vain edesmenneitä sukupolvia. Kuitenkin jos saamme itse kultakin suullisen tai kirjallisen vahvistuksen siitä, että sukukirjassa saa julkaista niitä tietoja, joita olette meille jo allekirjoitetun sukutietämyslomakkeen muodossa lähettäneet, voimme nekin tiedot sukukirjassa julkaista. Moni on lähettänyt tietoja myös lapsistaan ja olisi hyvä, jos myös heiltä saamme vielä luvan tietojen julkaisemiseen. Kaikenlaista aineistoa saa edelleen lähettää sähköpostiosoitteeseen pirjo.nenola@meili.fi.

Sukuseuramme perustettiin kesällä 2004 Lohirannassa, joten olemme 20-vuotiaita! Siksi kesällä 2024 järjestetämme myös juhlanäyttelyn suvun jäsenten tekemistä käsitöistä ja kuvataiteesta, kirjallisista tuotteista ja sävellyksistä. Näyttelypaikkana on Sonkajärven kirjaston näyttelysali. Etsithän jo valmiiksi näyttelyyn tuotavia töitä!